Ste si kdaj zaželeli videti svet, ga spoznavati ter širiti meje svojega obzorja? Učenci na OŠ Preddvor smo v septembru v svet potovali s pomočjo spleta ter ga malce raziskali. Spoznali smo nekaj zanimivih koščkov naše lepe Zemlje.
Vsako leto aktiv tujih jezikov angleščine, nemščine in ruščine na OŠ Preddvor obeleži v septembru Dan jezikov. Skupno izberemo določeno temo, ki jo potem učenci raziščejo in predstavijo v obliki razstave na šoli.
Letošnja tema projekta je bila Potujemo po svetu. Na matični šoli v Preddvoru so učenci potovali po različnih državah sveta. Učenci so spoznavali glavne znamenitosti posameznih držav, od zastave, glavnega mesta ter naravnih in kulturnih znamenitosti. Seznanili so se tudi s pomembnimi osebami in hrano izbrane države. Razredna stopnja, mlajši učenci so spoznavali Evropo. Na matični šoli so poleteli v Veliko Britanijo, na obeh podružnicah v Kokri in Jezerskem pa so raziskovali nekaj največjih evropskih držav Italijo, Francijo, Španijo, Veliko Britanijo in Nizozemsko. Vsak učenec je tudi napisal, v katero državo Evrope želi obiskati. Na predmetni stopnji so odpotovali v Kanado, Avstralijo, Rusijo in Nemčijo. Nekaj utrinkov z razstave je v slikah.
Jelka Likozar

Dostopnost